Az egészségről

wellness-955796_1920

1948-as megalakulásakor az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) az egészséget a következőképpen definiálta:

„Az egészség a teljes TESTI, LELKI és SZOCIÁLIS JÓLÉT állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”.


Egészségügyi tanulmányaim során a fenti meghatározás szinte minden vizsgán az első kérdések között szerepelt.

A testi, lelki és szociális jóllét feltételei viszont a következők:

  1. testünk biológiai működésének megértése,
  2. lelkünk működésének megértése,
  3. következetes gondolkodás,
  4. az érzések felismerése és kifejezése,
  5. másokkal való kapcsolataink ápolása.

A testi-lelki-szociális jóllét eléréséhez hozzájárul a Biológiai Természettörvények ismerete, melyek felfedezése Dr. Ryke Geerd Hamer nevéhez fűződik. Az általa létrehozott Germán Gyógytudomány óriási ismeretanyaga rávilágít arra, ahogyan szervezetünk válaszol az őt ért konfliktusokra.

Szervezetünk bio-logikus működésének megismerésével a fenti feltételek egyből teljesülnek! Elsajátítása által visszakaphatjuk az egészségünkbe vetett – és sokszor elvesztett – bizalmat, és kezünkbe vehetjük életünket!

A Germán Gyógytudomány által meghatározott, elváltozást okozó kritériumok a következőképpen nyilvánulnak meg életünkben – a fenti felsorolás tükrében:


5. Konfliktusainkat mindig a társas kapcsolatainkban éljük meg.

4. Egy-egy sokkélmény, konfliktus pillanatában alkatunkra jellemző érzésekkel, érzettartalmakkal reagálunk az adott helyzetre. Emocionális területünkön akkor billenünk ki az egyensúlyból, amikor érzéseinket elfojtjuk, nem beszélünk róluk. Az adott konfliktust ezáltal elszigetelten éljük meg.

3. Amennyiben az adott stresszhelyzetre nem találunk megoldást, akkor a mentális egészségünk sérül.

2. A lelki egészségünket egy váratlanul kialakuló, drámai esemény ingathatja meg.

1. A fenti 4 pont együttes hatása pedig szoros kölcsönhatásban van BIOLÓGIAI elváltozásainkkal, mégpedig azért, mert a testünk mindent megtesz túlélésünk biztosítása érdekében!


 

Tested számára az elváltozás a megoldás, ha Te nem cselekszel.

A tested csak megoldásokban gondolkodik.

Az élet a fejlődéstörténet kezdete óta alakítja önmagát, nincs a természetben rosszindulat!

evolution-296584__180

Szívből ajánlom figyelmedbe a www.germangyogytudomany.hu oldalát!

Munkám során előszeretettel alkalmazom ezen felhalmozott tudományos ismeretanyagok szemléletét, illetve igyekszem Szentes városában és környékén tájékoztatni testünk logikus működéséről az érdeklődőket.

Fontos! Nem áll módomban a megfelelő orvosi diagnózist és kezelést helyettesíteni. Ezért javaslom, hogy pontos diagnózis birtokában és orvosi felügyelet mellett dolgozzunk az elváltozások lelki hátterén! 

 

 

Similar posts
  • Evolúció és lélek Élhetek e bolygó bármely pontján, lehetek gyermek vagy felnőtt, egyedülálló vagy kapcsolatban élő, gyermektelen vagy több gyermekes szülő, munkanélküli, közalkalmazott, vállalkozó, – az bizonyos, hogy belőlem nincs másik: egyedi vagyok. Testfelépítésem révén, illetve az érzéseimből, gondolataimból szőtt történetem által mindenkitől különbözöm, ám alapvető szükségleteim, érzelmi igényeim terén mégis azonos vagyok [...]
  • Mi indítja el cselekvéseink... A racionális észjárás szerint először eldöntjük – azaz kigondoljuk -, hogyan cselekszünk, ezután pedig végrehajtjuk az eltervezett lépéseket. Azonban tévhit, hogy kizárólag gondolkodási folyamat eredménye lenne minden [...]

Megosztás

Facebook Pagelike Widget