MAGAMRÓL

Török Gabriella vagyok. Szentesen nőttem fel, és laktam 2018. augusztusáig. Jelenleg Szolnokon élek hat fős családommal.


Találkozásom a kineziológiával sorsszerűnek is mondható.


Mindkét oldali hallóideg-károsodással születtem, és ennek hatására hosszú éveken keresztül hurcoltam magamban a „más vagyok, mint lennem kéne” – érzést. A külvilág érzékelése során a megfigyeléseimre támaszkodtam fokozottabban: a szavak nélküli kommunikáció, testtartás, mimika, az emberek arcán és viselkedésén tükröződő jellemvonások fürkészésével igyekeztem növelni biztonságérzetemet.

Szerettem volna megérteni a „miérteket”, az embereket, és természetesen magamat, illetve szerettem volna, ha engem is megértenek – ezért fogékonyságom a lélek rejtelmeire borítékolható volt.

Ahogy egyre jobban megismertem a körülöttem élő embereket, mind gyakrabban tűnt fel, hogy rajtam kívül mások is sebezhetőek, éreznek félelmet, haragot, szégyent. Kíváncsi voltam arra, mitől függ, hogy ennyire eltérően viszonyulunk ezekhez az érzésekhez.

Akkor még nem tudtam azt, amit ma: nem az érzéseink okoznak gondot, hanem a tőlük való menekülés.


14 évesen Édesanyám természetgyógyászhoz vitt, a hallásom javulásának reményében. Ekkor tárult fel előttem az alternatív gyógyászat különleges világa, és kezdett érdekelni a természet erejével történő gyógyítás.

Terapeutám kineziológiai stresszoldást is alkalmazott rajtam, amikor megdöbbentő részletek derültek ki, és igazolódtak be magzati koromban ért környezeti hatásokról. Ekkor elhatároztam, hogy ez lesz az én pályám is. Mert érdekelnek a rejtélyes dolgok. És egyszer szeretném majd világossá tenni őket.

Mindezt megalapozandó, egészségügyi szakközépiskolában tanultam tovább, és szereztem Általános ápoló és asszisztens képesítést. Ám az élet úgy hozta, hogy egyből munkába álltam ápolónőként a középiskola után: 1997-től 2016-ig a szentesi kórház onkológiai osztályának dolgozója voltam.

Kezdetben, munka mellett a hagyományos orvoslás – ápolás területén gyarapítottam tudásomat: levelező tagozaton Diplomás Ápoló szakon végeztem a Szegedi Tudományegyetemen, illetve Onkológiai szakápolói végzettséget szereztem.


Az álmaimat azonban nem felejtettem el, hiszen a “miértekre” és megnyugtató “hogyanokra” nem kaptam választ addigi tanulmányaim során. Továbbra is mélyen foglalkoztattak az emberek lelki működései, illetve a természetes gyógymódok.

 A gyermekeim születését követő, itthon töltött évek alatt vetettem bele magam az alternatív gyógyászat rejtelmeibe. Újra felvettem a kapcsolatot egykori természetgyógyász-terapeutámmal, dr. Varju Mártával, aki addigra már országszerte ismert akadémiáján Professzionális kineziológus képzést tartott.

Így az Európa Akadémia tanulójaként természetgyógyászatot és a következő kineziológiai ágakat sajátítottam el:

 • Brain Gym (Gál Attila)
 • Touch for Healt I-VI. (Escher Andrea)
 • Welness Kineziológia (Gál Attila)
 • One Brain I-X. (Dr. Varju Márta)
  • Szakma Eszközei
  • Egy Agy
  • Haladó Egy Agy
  • Testkód
  • Szavaknál is hangosabban
  • Szerkezeti idegtan
  • Kapcsolatok veszélyben
  • Testáramkörök, fájdalom, megértés
  • Gyermekkor, szexualitás, öregedés
  • Serdülőkor, érettség, szeretet

Közben az Egészségügyi Továbbképző Intézetben is letettem a működési engedélyhez szükséges vizsgákat, és kaptam Kineziológus szakképesítést igazoló bizonyítványt. Ennek köszönhetően – az 1997-es miniszteri rendeletek értelmében -, a természetgyógyászati tevékenységek körébe tartozó egészségügyi szolgáltatásként gyakorolhatom hivatásomat.


Fontosnak tartottam, hogy gyermekek számára is lehetőség legyen megismerni a hatékony stresszkezelés módját, hiszen az ebben az időszakban ért hatások, és ennek talaján kialakult hitrendszereink jelentősen befolyásolják felnőttkori viselkedésünket.  Gabriele Ulbrich tanfolyamán ezért megtanultam a Gyermekkineziológia-oktatást is.


Tanulmányaim és tapasztalataim alapján megbizonyosodtam arról, hogy testünk, lelkünk, szellemünk elválaszthatatlan egységet képeznek, egymással kölcsönös kapcsolatban állnak. Ekkor már az ember és a betegség viszonya, kialakulásának valódi oka érdekelt.

Így talált rám a Germán Gyógytudomány, mely evolúciós szempontból, biológiai törvényszerűségeken keresztül mutatja be a Földön található összes élőlény “működését”. Magával ragadott a logikája, illetve az üzenete: minden elváltozásnak, viselkedésváltozásnak biológiai értelme van. Saját és ismerőseim körében előforduló elváltozásokon keresztül számtalan alkalommal győződhettem meg az 5 Biológiai Természettörvény működéséről. E tudás alapjaiban változtatta meg szemléletemet az Anyatermészet és az ÉLET felé.

Csákvári Eszter 6 napos alaptanfolyamán, ezt követően az összes tematikus tréningjén, illetve  a 10 hónapos “Germán Gyógytudomány felsőfokon” című képzésén, továbbá Helmut Pilhar 2×4 napos tanfolyamán vettem eddig részt.


Az érzelmekkel, gondolatokkal és testi érzetekkel való munka elsajátítása, a testtudatosságom fejlesztése szintén mérföldkő volt az életemben. Másokhoz hasonlóan nekem is voltak – és természetesen a mai napig felbukkannak – olyan hitrendszereim, mintáim, melyek rávilágítanak egy-egy mélyebb rétegemre, elfeledettnek hitt belső “programomra”. Oravecz Andrea kurzusain megtanulhattam szeretettel ránézni, együtt lenni azokkal az érzésekkel, gondolatokkal, érzetekkel, melyek valójában az ösztönös védelmi funkcióinkat szolgálják. Tudatosításukhoz, megélésükhöz és elengedésükhöz kaptam rengeteg támpontot e tréningeken, és vált azóta az Élő Önvizsgálatok, Byron Katie munkamódszere, a Belső Gyermekkel való munka mindennapjaim részévé. Jelenleg segítőként is részt veszek Oravecz Andrea új, 16 hetes átfogó és egyedülálló online ÖnMunka képzési rendszerében.


Az eddigi tanulmányaim hozzásegítettek ahhoz, hogy megértsem viselkedésünk mozgatórugóit, a mögöttük megbúvó érzelmeket, a hozzájuk kapcsolódó gondolatokat, és azt, ahogyan mindezek megnyilvánulnak a testben.

Célom, hogy másokat is támogassak az önismeret fejlesztésében, öngyógyító folyamatainak elindításában.

Hiszem és tapasztalom, hogy mindannyian vissza tudunk térni ahhoz a tudáshoz és azokhoz a készségekhez, amelyekkel együtt meg lettünk teremtve. Ezen tudás szükséges ahhoz, hogy stresszes gondolataink, fájdalmas érzéseink gyökerét megtaláljuk, és valódi tudatosságra tegyünk szert.

Olyan csoportos foglalkozások szervezésén dolgozom jelenleg, amelyek elméleti és gyakorlati segítséget nyújtanak ahhoz, hogy valós lépéseket tehessünk önmagunkért, gyermekeinkért, környezetünkért.

Kineziológiai oldásokat jelenleg nem vállalok.

A további részletekről hamarosan beszámolok.

Megosztás

Facebook Pagelike Widget